Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien, 6. jūlijā, izstājās no prestižā Vimbldonas čempionāta vienspēlēm, otrās kārtas mačā piekāpjoties rumānietei Soranai Kirstea.

Divu stundu un 35 minūšu ilgā cīņā Ostapenko piekāpās ar 6-4, 6-7 (6:8), 4-6.

Līdz šim abu tenisistu trīs savstarpējās uzvaras bija Ostapenko, bet tagad pirmo panākumu guva rumāniete. Kirstea līdz ar to atkārtojusi savu labāko sasniegumu Vimbldonā.

Spraigās spēles pirmajā setā Ostapenko piektajā geimā lauza pretinieces servi un ar to bija pietiekami, lai vēlāk svinētu uzvaru setā ar 6-4. Otro setu daudz labāk sāka Kirstea, kas līdzsvaroja cīņas gaitu. Rumāniete jau otrajā geimā lauza Ostapenko servi, panāca 3-0. Ostapenko gan atbildēja ar breiku, taču uzreiz zaudēja vēlreiz savu servi, pēc kā gan atguva šo breiku un izlīdzināja rezultātu 4-4. Nākamajos geimos tenisistes nosargāja savas serves, līdz ar to seta uzvarētāja bija jānoskaidro "tie break" izspēlē. "Tie break" izspēlē Ostapenko nācās visu laiku būt iedzinējos un beigās pēc kļūdas viņa zaudēja otro setu.

Nervozi ritēja izšķirošais sets, kurā Ostapenko ne reizi tā arī netika ;ie breikbumbām, bet Kirstea izmantoja savu vienīgo iespēju. Septītajā geimā Ostapenko atspēlējās no 0-30 un panāca 40-30, bet tad nenosargāja pārsvaru un zaudēja servi. Kā vēlāk izrādījās, ar to rumānietei pietika uzvarai mačā, jo atspēlēties Ostapenko nespēja.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs cīņas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!