Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien, 8. februārī, Rumānijā iekļuva "Transylvania Open" WTA 250 punktu turnīra ceturtdaļfinālā, otrās kārtas mačā pieveicot Eļinu Avanesjanu.

Sevastovas pretiniece traumas dēļ atteicās no spēles turpināšanas trešajā setā, kad liepājniece bija vadībā ar 6-2, 6-7 (5:7), 2-0.

Sevastova par iekļūšanu "Transylvania Open" ceturtdaļfinālā nopelnījusi 54 ieskaites punktus un nākamnedēļ WTA rangā atgriezīsies TOP 500.

Spēles pirmajos piecos geimos tenisistes nespēja nosargāt savu servi, Sevastovai izvirzoties vadībā ar breiku 3-2. Tad liepājniece uzvarēja vēl nākamos trīs geimos, svinot panākumu pirmajā setā ar 6-2.

Otrajā setā Sevastova izvirzījā vadībā ar breiku 3-1, bet zaudēja savu servi un nonāca zaudētājos ar 3-4. Desmitajā geimā Sevastova atspēlēja setbumbu, 11. geimā lauza pretinieces servi un pietuvojās uzvarai. Tomēr 12. geimā Latvijas gtenisiste neizmantoja piecas mačbumbas, vēlāk zaudēja "tie break" izspēlē un arī otrajā setā ar 6-7 (5:7).

Pēc izšķirošā seta pirmā geima Avanesjana palūdza savu otro medicīnisko pārtraukumu spēlē, pēc tam nenosargāja serves geimu, būdama vadībā ar 40-0, un pēc zaudēta geima paspieda roku Sevastovai, tādējādi atsakoties no spēles turpinājuma.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi. (ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!