Foto: DELFI.lt

Andrejs Gražulis ceturtdien, 7. septembrī, aizvadīja savu lieliskāko spēli Latvijas basketbola izlases rindās, palīdzot valstsvienībai Pasaules kausa pusfināla cīņā par 5.-8. vietai ar 87:82 pieveicot Itālijas valstsvienību.

Latvija tagad spēlē par piekto vietu sestdien pulksten 15:30 tiksies ar Lietuvas izlasi.

Izcilu maču Latvijas izlasē aizvadīja Andrejs Gražulis – viņam 28 punkti, trāpīti 12 no 13 metieniem. Tāpat produktīvs bija Aigars Šķēle, kurš laukumā devās sākumsastāvā, gūstot 12 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Itālijas rindās labs mačs Luidži Datomem, kurš guva 20 punktus, bet 11 pievienoja Nikolo Meli.

Maču daudz labāk iesāka Itālija, kas ar labu saspēli izkārtoja brīvus metienus un realizēja tos ar augstu precizitāti. Īpaši labas pirmās minūtes aizvadīja Luidži Datome, kurš guva 11 punktus un trāpīja trīs tālmetienus.

Latvijai pirmās minūtes Latvijai bija neveiksmīgas – mūsu komanda pieļāva kļūdas un nespēja realizēt metienus. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē spēle izlīdzinājās, un Latvija atrada ritmu uzbrukumā. Pēc pirmās ceturtdaļas Latvija bija iedzinējos – 18:26.

Spēles otro ceturtdaļu Latvija iesāka ar diviem tālmetieniem. Tomēr ceturtdaļas turpmākajās minūtes Latvijas uzbrukums atkal iestrēga – mūsējie bija spiesti izpildīt sarežģītus metienus un arī pieļāva kļūdas, vieglus punktus uzdāvinot Itālijai.

Līdzīgi kā pirmajā ceturksnī arī otrajā ceturtdaļā Latvijas uzbrukums atguvās otrās ceturtdaļas vidū, mūsējiem veicot 15-4 izrāvienu un samazinot deficītu līdz vienam punktam.

Ceturtdaļas pašā izskaņā Latviju pirmoreiz vadībā izvirzīja Rodions Kurucs. Puslaika pārtraukumā mūsējie jau bija vadībā ar rezultātu 46:42.

Artūrs Žagars iemet divus tālmetienus pēc kārtas. Pēc vēl diviem sekmīgiem uzbrukumiem Latvija izvirzās vadībā ar 56:44, un Itālija ņem minūtes pārtraukumu. Itālija pēc tam veic 9-0 izrāvienu, Latvijas uzbrukums iestrēga.

Itālija rezultāta starpību samazināja, taču ceturtdaļas izskaņā Latvija atkal bija pārliecinošāka un pirms ceturtās ceturtdaļas mums "+7" – 67:60.

Pēdējās desmit minūtēs cīņa aizritēja abām komandām apmainoties ar veiksmīgiem uzbrukumiem. Ceturtajā ceturtdaļā divus svarīgus tālmetienus trāpīja Dāvis Bertāns, kuram līdz tam spēle bija visai neveiksmīga.

Svarīgos momentos Latvija spēles izskaņā paļāvās uz izcilo Andreju Gražuli, kurš bija ļoti efektīvs groza tuvumā un trāpīja arī ļoti svarīgu tālmetienu pašā spēles izskaņā. Šī Gražulim bija rezultatīvākā spēle Latvijas izlases kreklā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!