Foto: FIBA

Vēl vienu dominējošu uzvaru Pasaules kausā svētdien svinēja Kanādas basketbola izlase, kas Džakartā H apakšgrupas cīņā ar 128:73 (29:13, 37:17, 34:18, 28:25) sarāva gabalos Libānu.

Kanādai šī ir otrā graujošā uzvara divos mačos, kas to padara par pārliecinošu H apakšgrupas līderi. Vēlāk svētdien pulksten 16.30 otrās kārtas spēli aizvadīs Latvija un Francija.

Kanādas izlasē 17 punktus iemeta Ardžejs Barets, kamēr 15 punkti Trejam Belam-Heinesam. Punktus kanādiešiem guva visi laukumā izgājušie basketbolisti.

Kanāda šajā mačā izpildīja 44 rezultatīvas piespēles, kas ir Pasaules kausu rekords.


Savukārt Libānas valstsvienībā Omari Spelmans atzīmējās ar 16 punktiem, bet 15 punkti Karimam Zeinunam.

Spēle sākās negaidīti veiksmīgi Libānai, kas pirmajās minūtēs izrādīja sīvu pretestību un veiksmīgi uzbruka grozam. Pēc spēlētām četrām minūtēm rezultāts bija 8:8, bet turpinājumā kanādieši ieslēdza nākamajā pārnesumā, jo sekoja desmit punkti pēc kārtas. Libāna pieļāva daudz kļūdas, vāji spēlēja aizsardzībā, kas Kanādai ļāva tikt pie brīviem tālmetieniem

Jau pirmo ceturtdaļu Kanāda noslēdza ar 16 punktu vadību (29:13), bet ceļarullis bija tikai ieskrējies, jo puslaika turpinājumā pārsvars pārsniedza arī 30 punktus, kamēr cīņas otrajā pusē - pat 60. Otrajā puslaikā kanādieši parūpējās par vairākiem paraugspēlei cienīgiem momentiem.


H grupas noslēdzošā spēļu kārta būs otrdien, kad Kanāda spēkosies ar Latviju, bet Libāna - ar Franciju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!