Foto: DELFI
Latvijas basketbola izlasē Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs 12 augstas klases spēlētāji, tāpēc Kristapa Porziņģa nespēlēšana ļoti neietekmēs komandas sniegumu, uzskata Libānas valstsvienības galvenais treneris Džads El Hadžs. Savukārt vienības zvaigzne Omari Spellmans par savas komandas galveno trumpi nosauca cīņassparu.

Latvijas basketbola izlase ceturtdien paredzēto rīta treniņu atcēla. Savu pirmo treniņu Džakartā latvieši aizvadīs pēcpusdienā, bet uzreiz pēc tam risināsies oficiālā komandas iepazīstināšanas preses konference. Savukārt Libānas izlase aizvadīja vieglu rīta treniņu.

El Hadžs pēc treniņa sarunā ar Latvijas medijiem sacīja, ka sagatavošanās posmā Libānas izlase saskārusies ar traumām, bet dienu pirms Pasaules kausa sākuma situācija ir laba, lai arī ne visi spēlētāji ir simtprocentīgi gatavi. "Rītdienas spēlei mēs būsim gatavi," sacīja treneris, kurš lika noprast, ka nebija simtprocentīgi pārliecināts par Porziņģa nespēlēšanu Pasaules kausā.

"Porziņģis nespēlēs, ja? Es to dzirdēju. Tas ir liels zaudējums Latvijai, jo viņš ir lielisks spēlētājs. Bet tas ir ieguvums mums," sacīja El Hadžs. "Latvijai ir 12 augsta līmeņa spēlētāji. Šī komanda nepaļaujas tikai uz Porziņģi, tāpēc nedomāju, ka viņš komandai ļoti pietrūks."

Libānas izlase ir pašreizējā Āzijas vicečempione. Šis turnīrs risinājās Džakartā, taču citā arēnā. Spellmans pirms gada nebija kopā ar komandu, tomēr viņš norādīja, ka labās lietas ir jāpaņem arī no tā turnīra.

"Āzijas čempionāts ir cita veida basketbols, tur ir citādākas komandas. Redzēju, kā Libāna kopā cīnījās, saglabāja mieru. To mēs paņemsim arī uz šo turnīru," turpināja Spellmans.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!