Foto: FIBA
Serbijas basketbola izlase piektdien, 8. septembrī, kļuva par Pasaules kausa pirmo finālisti, pusfinālā apturot pretinieku līderus un ar 95:86 uzvarot Kanādas valstsvienību.

Tagad finālā svētdien Serbija tiksies ar ASV vai līdz šim nezaudējušo Vāciju, kuras savu pusfināla dueli aizvadīs vēlāk piektdienas pēcpusdienā. Savukārt Kanāda svētdien spēlē par trešo vietu tiksies ar otra pusfināla zaudētāju.

Serbijas labā lielisku maču šodien aizvadīja vairāki spēlētāji – Bogdanam Bogdanovičam 23 punkti, Ognjenam Dobričam 16, Nikolam Milutinovam 16, Marko Guduričam 12. Kanādas rindās rezultatīvākais bija Ārdžejs Barets, kuram 23 punkti, savukārt pieticīgs sniegums Ziemeļamerikas valsts komandas līderim Šejam Gildžesam-Aleksandram, kurš guva 15 punktus, bet izdarīja vien astoņus metienus no spēles un nebija pamanāms svarīgos mača brīžos.

Mača pirmās minūtes labāk aizvadīja Serbija, kas sava līdera, Bogdana Bogdanoviča, iedvesmota izvirzījās vadībā ar rezultātu 8:1. Tiesa, Kanāda uz to atbildēja ar savu 8-0 izrāvienu.

Pirmo ceturtdaļu raksturoja fakts, ka serbi šķietami bija gatavāki cīņai – aktīvāk darbojās pie abiem groziem,, pārspēja Kanādas komandu divcīņās un tika pie vieglākiem metieniem. Pēc pirmajām desmit minūtēm Serbija atradās vadībā – 23:15.

Otrā ceturtdaļa iesākās rezultatīvi, abām komandām apmainoties ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem pēc kārtas. Serbija turpināja būt efektīvāka uzbrukumā, neraugoties uz to, ka pieļāva vairāk kļūdu.
Kanādai problēmas radīja tās līdera Šeja Gildžesa-Aleksandra vājais sniegums – viņam tikai pieci punkti pirmajā puslaikā. Dodoties puslaika pārtraukumā, serbi jau bija priekšā ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru – 52:39.

Otro puslaiku Kanāda iesāka ļoti apņēmīgi, realizējot vairākus tālmetienus, taču serbu uzbrukums "atdzīvojās" un spēles gaita izlīdzinājās.

Trešajā ceturtdaļā ļoti agresīvs bija Gildžess-Aleksandrs, kurš šajā ceturksnī guva deviņus punktus. Tas gan būtiski neietekmēja rezultātu, jo arī serbi efektīvi darbojās uzbrukumā un saglabāja vadību, pirms ceturtās ceturtdaļas esot iedzinējos ar rezultātu 75:63.

Pēdējo spēles ceturksni serbi iesāka ar vairākiem precīziem uzbrukumiem, taču pieļāva kļūdas aizsardzībā. Tas ļāva Kanādai tikt pie relatīvi viegliem punktiem un attiecīgi turpināt cīņu par uzvaru.
Spēles pēdējās minūtēs Kanāda visai bieži tika pie labiem metieniem, taču nespēja tos trāpīt. Izšķirošo izrāvienu Serbijas labā veica Bogdanovičs, kurš īsā laikā guva septiņus punktus un aizveda savu komandu līdz uzvarai ar rezultātu 95:86.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!