Shutterstock
Foto: Shutterstock
Īpaši tajās dienās, kad varam vairāk laika veltīt ēst gatavošanai, nākas saskarties ar to, ka vecā, labā čuguna panna ‘’pierauj’’ ēdienu, un pēc tam ir grūti to atbrīvot no piekaltušajiem traipiem. Ja tev par rokai būs rupjais sāls, karsts ūdens un birstīte, par šādām raizēm varēsi aizmirst.

Portāls ''The Kitchn'' izveidojis pamācošu video, kurā atspoguļota pamācība čuguna pannas tīrīšanai.

Nepieciešamais:

  • Rupjais sāls
  • Karsts ūdens
  • Maza birstīte
Rīcības plāns:
Ja uz pannas kas piededzis, vislabāk ir pēc iespējas ātrāk to atbrīvot no ēdiena un rīkoties pēc turpmākajiem ieteikumiem.

Uz karstas pannas uzber sāli, īpaši piekaltušajās vietās, un pārlej ar karstu ūdeni tā, lai pamatne ir noklāta ar ūdeni. 

Ņemot talkā birstīti, ar to itin vieglām kustībām paberzē vietas ar piekaltušā ēdiena paliekām.

Neatbrīvojoties no pannas satura, liec to uz plīts un ļauj tai karsēties 5-15 minūtes. 

Pēc tam noskalo un notīri pannu sausu. Ietauko papīra salveti ar eļļu un izslauki ar to pannu.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!