<a rel="cc:attributionURL" href="https://www.flickr.com/photos/haru__q/">haru__q</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">cc</a>
Gribam mēs to vai nē, bet apkures sezona ir sākusies un tiem, kas mājokļus silda ar malkas apkuri, noteikti aktuāla malkas iegāde, lai kurināšanas process būtu viegls un siltums labi saglabātos. Apkopojot informāciju no dažādiem malkas piegādātājiem, portāls "Tava māja" noskaidroja, kādu malku izvēlēties attiecīgām situācijām un kas noteikti jāzina par katru veidu.

Savulaik malka bija vienīgais kurināmais veids, taču arī mūsdienās tas saglabājies kā viens no ekoloģiski nekaitīgākajiem un populārākajiem veidiem, pat neskatoties uz to, ka apkures sistēmas ir dažādas.

Kā raksta portāls "Iekuram.lv", tad malkas siltumatdeve ir ļoti atkarīga no tā, kāda ir koka suga un kādā vietā tas audzis. Sausa malka mazāk izdalīs darvu un uzturēs augstāku temperatūru kurināšanas laikā, kā arī atdos vairāk siltuma apkures sistēmai, taču jāņem vērā, ka pārāk sausa malka ātri izdeg, tāpēc kaut nelielam mitruma daudzumam malkā tomēr ir jābūt. Savukārt pārlieku mitra malka vienmēr būs grūti aizdedzināma, un tā arī slikti atdos siltumu un veidos kondensātu dūmvadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!