Pirmkārt, šampanieša glāzes nav domātas mazgāšanai trauku mašīnā, jo tad tās paliek trauslākas un palielinās saplaisāšanas iespēja. Šī iemesla dēļ katru reizi, kad tās izmantotas, jāmazgā ar rokām, vēsta "Champagne Journal". Pirms ķeries klāt mazgāšanai zem ūdens, paņem papīra dvieli un noslauki lūpu vai pirkstu nospiedumus.
Šampanieša glāzes jāmazgā siltā/karstā ūdenī – šī iemesla dēļ ieteicams mazgāšanas procesa laikā rokās vilkt gumijas cimdus. Glāzes augšējo, šauro galu noslauki ar papīra dvieli, bet skalošanu veic vēsākā ūdenī.
Šāda tipa glāzes (pārsvarā arī visus stikla traukus) nav ieteicams uzreiz slaucīt ar papīra vai parasto dvieli, jo paliks pūkas un nospiedumi, taču, ja atstāsi nožūšanai, uz glāzes var parādīties redzami ūdens traipi.
Glāžu slaucīšanā izmanto mīkstu lina dvieli vai mikro šķiedras drānu, bet noteikti ne pūkainu dvieli vai papīra salvetes, jo šie materiāli atstās iepriekšminētos nosēdumus. Par citiem nerakstītajiem likumiem stikla glāžu spodrināšanā, lasi šeit.
Blogā "Cafemom" cilvēki min, ka šauru šampaniešu glāžu mazgāšanā var līdzēt pudeļu birstes – tās iespējams iegādāties veikalā. Ja nevēlies šādam virtuves priekšmetam tērēt naudu, vari izlīdzēties ar papīra dvieli, kurš aptīts ap zīmuli. Tādu pašu rezultātu sniegs glāzes iekšpuses mazgāšana ar zobu birsti, taču to izvēloties, jāmeklē tādas, kuru sari neskrāpēs stikla glāzi.
Runājot par līdzekļiem, kādus izmantot mazgāšanas procesā, zinātāji stāsta, ka sodas un etiķa savienojums ļoti labi palīdz stikla glāžu mazgāšanā – ieteicams izmantot tējkaroti sodas un pavisam nedaudz etiķa, un gala rezultāts būs acīmredzams.
Ja nepavisam nevēlies pirkt birsti un izmantot iepriekšminēto līdzekli mazgāšanai, vari pamēģināt "slinko" variantu. Svinot svētkus, reizēm šampanieša glāžu mazgāšanu nesanāk veikt uzreiz pēc lietošanas, un apakšējā daļā paliek redzamas dzēriena pēdas. Nākamajā dienā vienkārši iepilini trauku mazgājamo līdzekli glāzē, pielej siltu ūdeni un atstāj uz neilgu brīdi neskartu – nogulsnes pazudīs viens un divi!
Starp citu, šaurākās šampanieša glāzēs skaistie burbulīši ir vairāk redzami un dzēriens – acīm baudāmās. Šī dzēriena glāzes vislabāk uzglabāt tādā pašā stāvoklī kā lietošanas brīdī vai arī pakarinātas aiz kājiņas uz otru pusi. Ja izvēlēsies pirmo variantu, atceries pirms likšanas lietā izslaucīt sakrājušos putekļus.