Kā izņemt vaska pārpalikumus
Nav nemaz tik viegli dedzināto sveču pārpalikumus no jebkura trauka izņemt. Ar nazīti ķeksējot, sanāks vien dabūt vasku smalkās skaidās, turklāt ar to darboties būs ķēpīgāk. Labāk vasku izņemt no jebkura trauka lielākos gabalos, un to var panākt, ielejot traukā verdošu ūdeni – karstuma ietekmē vasks sāks kust un uzpeldēs trauka augšpusē. Tāds arī ir mērķis – izkausēt vasku un to izņemt no trauka. Kad ūdens būs pats lēnā garā atdzisis, vasks sacietēs un būs viegli izņemams no trauka. Lai ūdens ilgāk saglabātos traukā karsts, ieteicams uz galda virsmas izklāt kādu dvieli. Šis process ir laikietilpīgāks, tomēr vasks vienmērīgi izkusīs un atkritīs centieni to lauzīt gabalos vai kā citādi smalcināt. Pēc šīs metodes gan vaska gabaliņi kārtīgi jānosusina un jānožāvē – ja kausēsi tos slapjus, vasks sprakšķēs.