Drēgnais un tumsā tītais Latvijas rudens ir klāt. Kas nebūt nozīmē, ka jāmeklē gumijas zābakus, lai lietainā dienā dotos uz biroju, vai vilnas zeķes, kas sildīs pēdas jau sen atdzisušajā dzīvoklī. Attālinātā darba veicējiem ir vēl viena iespēja – sakrāmēt čemodānu un Rīgas lidostā pamāt atvadas slapjdraņķim. Bet kurp doties un vai tiešām ir izdevīgi strādāt attālināti no ārzemēm?

Daudzi prognozēja, ka attālinātā darba kultūra beigsies līdz ar mājsēdēm un nebeidzamajiem Covid-19 uzliesmojumiem. Taču nedz Covid-19, nedz arī attālinātais darbs nekur nepazuda. Turklāt attālinātais darbs ir kļuvis vēl populārāks nekā jebkad agrāk. "Euronews", atsaucoties uz pēdējiem pētījumiem, raksta, ka Eiropas Savienībā (ES) 2022. gadā gandrīz 30 procenti no visiem oficiāli nodarbinātajiem strādāja attālināti vai piekopa hibrīdo modeli – birojs un mājas. Turpretī 2019. gadā, pirms globālās pandēmijas sākumā, attālināti strādāja vien 5,5 procenti.

Pieaugot attālināti strādājošo īpatsvaram, strauji mainījās arī tūrisma nozare. Daudzas pilsētas un pat veselas valstis sāka koncentrēties uz digitālo nomadu uzņemšanu. Tika attīstīta infrastruktūra, mainīti īres noteikumi un pārskatīta vīzu politika, piedāvājot īpašas vīzas tiem, kas vēlas konkrētajā valstī strādāt attālināti.

Bez šaubām, svarīgi ir arī patīkami laikapstākļi. Reti, kurš, spītējot akūtai organisma vajadzībai pēc saules stariem, dos priekšroku vēsam galamērķim, kur dienu no dienas mirkt un salt. Taču arī Bali vairs nav tas labākais variants, kur doties strādāt attālināti. Salīdzinoši nelielo salu jau sen ir pārņēmuši tūristi un influenceri, kas neveicina produktīvu darba atmosfēru. Tāpēc var izvēlēties kādu tikpat siltu, bet krietni mierīgāku galamērķi, kur pārlaist lietainos rudens mēnešus vai pat visu ziemu. Bet kurp doties? Lasi tālāk!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!