Foto: DELFI

Lai gan augusta sākumā dažas dienas tiešām varēja šķist, ka tūlīt, tūlīt sāks plīst burbulis finanšu sektorā, par ko analītiķi un eksperti jau daudz runājuši, lejupslīde tirgos ātri beidzās. Vien pāris dienas vēlāk akciju vērtība atkal kāpa un tuvojās jauniem rekordiem. Par to, vai akciju tirgus augšupejošā tendence rudenī turpināsies un arī Baltijā situācija uzlabosies, raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāstīja SEB pārstāvis Oļegs Andrejevs.

5. augusta tirdzniecības dienā ASV vadošie akciju indeksi nokritās par 2% līdz 3,5%, liecina CNBC apkopotie dati. Arī 6. augustā turpinājās neliels kritums. Paši par sevi šie akciju vērtības sarukumi nebija milzīgi, bet investorus satrauca temps un iepriekš ekonomistu paustie brīdinājumi, ka tirgū potenciāli ir izveidojies burbulis.

Tomēr jau pēc pāris dienām akciju cenas atgriezās augošā trajektorijā, un mēneša laikā kritums vispār nav īsti pamanāms. Piemēram, tehnoloģiju uzņēmuma "Nvidia" vienas akcijas vērtība krituma dienās saruka līdz apmēram 100 ASV dolāriem par vienību, bet 26. augustā tās cena bija ap 130 dolāriem, kas ir vien par dažiem dolāriem mazāk nekā uzņēmuma akciju cenas rekords.

Uz to raidījumā "Nākotnes kapitāls" norādīja arī SEB eksperts Andrejevs. Viņš skaidro, ka uzņēmuma akcijas ir dārgas, bet, ņemot vērā, ka "Nvidia" ir tirgus līderis, tas sevi pozicionējis tā, lai arī nākotnē turpinātu savu straujo izaugsmi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!