Saziņas lietotni "Telegram" izmanto ne tikai miljards cilvēku visā pasaulē, bet arī narkotiku tirgoņi, dezinformatori un pat Krievijas armija. Krievijas armijas vienības "Telegram" mēdz komunicēt pat tīri militāru informāciju par mērķiem un plāniem. Ja "Telegram" īpašnieka Pāvela Durova aresta rezultātā, šim saturam varēs piekļūt arī Rietumu specdienesti, tad Krievija paliek pie sasistas siles. "Viņi var vienīgi pāriet uz pasta baložiem. Banālā problēma ir, ka Krievijas militārpersonas ir nozagušas savā valstī pilnīgi visu, tajā skaitā iestrādes slepenajiem "mesendžeriem", un viņiem nav nekā cita. Burtiski," tā raidījumā "Komandcentrs" izteicās informatīvās telpas pētnieks Mareks Matisons.

Durova arests raisīja skaļus protestus no dažādām Krievijas amatpersonām, kaut publiski šis uzņēmējs ar Kremli nav draudzīgās attiecībās. Matisons skaidroja "Telegram" platformā šobrīd var ļoti brīvi veikt dezinformācijas operācijas, jo tā saturu nepārbauda, nemoderē un ar likumsargiem nesadarbojas. Izmaiņas šajā politikā Kremlim nāktu pat sliktu. Turklāt, "Telegram" Krievijai svarīga ne tikai dezinformācijai, bet arī slepenai saziņai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!