Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās 475 dienas un notikumi pēdējās nedēļās uzņem apgriezienus – pēc visa spriežot, ir sācies ilgi gaidītais Ukrainas pretuzbrukums. Par notikumiem frontē trešdien, 14. jūnijā, pulksten 16 raidījumā "Komandcentrs" žurnālists Ansis Īvāns sarunāsies ar Nacionālo bruņoto spēku majoru, Zemessardzes štāba virsnieku Jāni Slaidiņu.

ASV kara izpētes institūts par to, ka Ukrainas pretuzbrukums ir sācies, ziņoja pagājušajā nedēļā, 8. jūnijā. Bet jau pirms tam kādu laiku pienāca ziņas par aktīvām kaujām, tostarp dienu iepriekš Ukrainas Aizsardzības ministrija atzina, ka tās armija pie Bahmutas no aizsardzības pārgājusi uzbrukumā.

Kādi pavērsieni prognozējami tuvākajās nedēļās, cik lieli spēki iesaistīti un kad gaidāmi kādi būtiski rezultāti, pēc kuriem būs nojaušams, vai pretuzbrukums ir atmaksājies - skatieties raidījumā.

Raidījums "Komandcentrs" kodolīgi vēsta par interesantākajiem un svarīgākajiem pasaules notikumiem. Raidījumā savus viedokļus pauž "Delfi" Ārzemju nodaļas žurnālisti, starptautisko attiecību pētnieki, kā arī cilvēki, kuri profesionālās vai personīgās pieredzes dēļ var kompetenti un interesanti spriest par dažādās pasaules malās notiekošo, kā ārzemju latvieši vai Latvijas diplomāti.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Saturu līdzfinansē Eiropas Digitālo mediju observatorija (EDMO). "Delfi" ir EDMO ietvaros radītā Baltijas Iesaistes centra cīņai pret informācijas traucējumiem (BECID) līdzdibinātājs.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!