Krievu okupanti šonedēļ veikuši plašus raķešu un dronu uzbrukumus visā Ukrainas teritorijā, pēc kuriem Ukraina atkārtoti lūgusi sabiedrotajiem atļaut izmantot rietumvastu piešķirtos tālas darbības rādiusa ieročus, lai varētu iznīcināt ienaidnieka militāros objektus dziļi Krievijas teritorijā. Kamēr Krievijas armijai izdevies gūt panākumus Ukrainas austrumos Doneckas apgabalā, Ukraina turpina uzbrukumu Kurskas reģionā. Vai tuvākajā laikā militārajā un politiskajā frontē Ukrainā iespējami izšķiroši notikumi, par to runājām raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā ar žurnālistu Ansi Īvānu.

Kā ziņots, pēc šonedēļ pieredzētajiem plašajiem Krievijas raķešu un dronu uzbrukumiem Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs apstiprinājis, ka kaujas uzdevumu pildīšanas laikā zaudēts viens no Ukrainas saņemtajiem "F-16" iznīcinātājiem, pilots ir gājis bojā. Ukraina tikai nesen saņēma pirmās sešas "F-16" kara lidmašīnas, ar kurām tika saistītas lielas cerības cīņā pret Krievijas iebrucējiem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šonedēļ arī paziņojis, ka Ukrainas bruņojumā ir jauns pašu izstrādāts tāldarbības raķešdrons "Paļanicja", kura darbības zonā ir vairāk nekā divi desmiti Krievijas militāro lidlauku.

Par šīm un citām aktualitātēm frontē ekspertu komentārus un analīzi skatieties raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!