Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Nepieciešamība valstij ietaupīt un iecerētās nodokļu izmaiņas daudziem liek arī pašiem rēķināt, kāda finanšu situācija sagaida viņus un viņu ģimenes nākamgad. Kas notiks ar Labklājības ministrijas iecerēm par materiālo atbalstu ģimenēm, uz ko var cerēt pabalstu saņēmēji un sociāli neaizsargātākie ļaudis nākamgad un nedaudz tālākā nākotnē, par to trešdien, 25. septembrī pulksten 12 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Laura Ozoliņa izjautās labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS). Raidījumā piedalīsies arī "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas redaktore Katrīna Žukova-Zalāne.

Vēstīts, ka nākamā gada valsts budžetā nav "iezīmēta" papildu nauda ģimenes pabalstiem, tostarp bērna kopšanas pabalstam, kura apmērs nav mainīts kopš 2010. gada, liecināja labklājības ministra teiktais 17. septembrī LTV raidījumā 1:1.

Nākamā gada valsts budžeta plānā Labklājības ministrija (LM) bija iekļāvusi virkni priekšlikumu, tai skaitā, paredzot pārskatīt ģimeņu materiālo atbalstu.

Jāatgādina, ka iepriekš LM rosināja no nākamā gada 1. aprīļa bērna kopšanas pabalstu (t.sk. piemaksu par dvīņiem vai trīņiem) līdz bērna pusotra gada vecumam palielināt no 171 eiro līdz 377 eiro. Šī pabalsta apmērs nav pārskatīts kopš 2009. gada. Tāpat ministrija plānoja no 1. februāra palielināt bērna piedzimšanas pabalsta apmēru līdz 724 eiro (šobrīd tas ir 421 eiro).

Savus jautājumus raidījuma viesim sūtiet uz e-pastu spried@delfi.lv vai vietnē slido.com, izmantojot kodu #Pabalsti.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!