Vai, pieaugot saslimstībai ar Covid-19, jādomā par jauniem ierobežojumiem? Un vai atbalsts iedzīvotājiem un uzņēmējiem saistībā ar energoresursu cenu krīzi ir pietiekams un gana pārdomāts? Par šiem un citiem aktuālajiem tematiem trešdien, 26. janvārī, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska runāja ar Veselības ministrijas parlamentāro sekretāru Ilmāru Dūrīti (A/P) un Saeimas deputātu Andreju Klementjevu (S).

Lai gan Covid-19 izplatība Latvijā sasniedz arvien jaunus rekordus un speciālisti lēš, ka jau šonedēļ dienas laikā varētu reģistrēt pat 9000 jaunu inficēšanās gadījumu, slimnīcās patlaban atrodas uz pusi mazāk pacientu nekā iepriekšējā saslimstības viļņa laikā. Šī iemesla dēļ pagaidām par esošo ierobežojumu pastiprināšanu vai jaunu ieviešanu runāts netiek, tomēr Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs norāda, ka ierobežojumu noteikšanā jāvērtē arī infekcijas izplatība medicīnas darbinieku vidū, kas saistīta ar speciālistu prombūtni. Darba apjoms ievērojami pieaudzis arī ģimenes ārstiem.

Vienlaikus iedzīvotāji un uzņēmēji saskārušies ar krasu energoresursu cenu kāpumu. Valdība vienojusies par virkni atbalsta mehānismu, kam vidējā termiņā vajadzētu kompensēt straujo cenu lēcienu, gan norādot, ka šai krīzei ātru risinājumu nav un ir jāvienojas par ilgtermiņa pasākumiem, kā radīt jaunus energoresursus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!