Šā gada ziema Rīgas domei nav bijusi vienkārša – saņemts daudz kritikas par slikti tīrītām ielām un slidenām ietvēm un, kā katru gadu, pavasarī aktuāla kļūst mūžsenā bedrīšu problēma galvaspilsētas ielās. Kā veidot Rīgu tīrāku un ērtāku? Par to raidījumā "Spried ar Delfi" 17.februārī žurnālists Andris Auzāns iztaujāja Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi (JV) un apvienības "Pilsēta cilvēkiem" valdes locekli Kārli Krēķi.

Mēģinot panākt labāku darbu kvalitāti, Rīgas dome decembrī par slikti notīrītām ietvēm šogad sodījusi uzņēmumu "Clean R" un visas sezonas laikā vairāk nekā 500 vietās veikusi ietvju piespiedu sakopšanu, tomēr SKDS aptaujā janvāra beigās secināts, ka ietvju un ielu uzturēšana ir viens no uzdevumiem, ar kuriem, pēc rīdzinieku domām, pašvaldība tiek galā slikti.

Tikmēr apvienība "Pilsēta cilvēkiem" šā gada decembrī iesniedza Rīgas domē gandrīz 4000
platformā "ManaBalss" savāktus parakstus par Rīgas domes veiktu centralizētu ietvju tīrīšanu.

Mainīgie laikapstākļi radījuši ne tikai biezu ledus kārtu uz ietvēm daudzviet galvaspilsētas apkaimēs, bet arī veicinājuši bedrīšu veidošanos. Satiksmes departamenta vadītājs Jānis Vaivods paudis, ka ceļu seguma stāvokļa uzlabošanai nepieciešams lielāks finansējums.

Raidījumā spriedīsim arī par pašvaldības plāniem satiksmes uzlabošanai šā gada vasaras sezonā, kā arī par ieceri Barona ielu pārveidot par gājēju ielu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!