Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

"Krievijai ir daudz bruņoto spēku, bet tas, ka tie izkaisīti ap visu Ukrainu, liek domāt, ka prezidents Putins nesaņem objektīvu izlūkinformāciju," raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā secināja Valsts prezidenta padomnieks drošības jautājumos Jānis Kažociņš.

"Bija domājis, ka atliek tikai mazliet pastumt durvis un visa ēka sabruks, ka ukraiņi necīnīsies pretī. Varbūt viņš tiešām domā, ka prezidenta Zelenska valdīšana un valdība ir fašistiska, bet skaidri un gaiši mēs visi zinām, ka tas tā nav," pauda bijušais Latvijas izlūkdienesta šefs.

Kažociņš skaidroja: "Viņi ir ļoti pārsteigti un tagad īsti nezina, ko darīt, jo tas nevar beigties pēkšņi. Pat visļaunākajā gadījumā, ja viņi ieņem Kijevu un ieliek tur marionešu valdību, to mēs neatzīsim, un liela daļa ukraiņu tautas turpinās militāri pretoties. Kad tas kļūs plašāk zināms Krievijā, mums ir jāskatās, kas Krievijā un Baltkrievijā notiks. Un tas ir iemesls, kāpēc prezidents Putins tā baidījās no veiksmīgas Ukrainas, un kāpēc tā bija jāiznīcina."

Latvijas prezidenta padomnieks arī vērtēja, ka Krievijas bruņotie spēki šobrīd ir sasnieguši augstāko kaujasspēju līmeni, kādu tie spēj sasniegt, jo citas budžeta prasības Krievijas Federācijā neļaus turpmāk tik lielus līdzekļus novirzīt bruņotajiem spēkiem – jo jāmaksā pensijas, jādomā par medicīnu un izglītību. Šī iemesla dēļ arī sankciju ir vairāk, secināja Kažociņš.

"Nedomāju, ka Krievija kļūs par jaunu Ziemeļkoreju, bet izolēt viņus vajag mēģināt," sacīja Kažociņš.

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukums sākās ceturtdien, 24. februārī, ar raķešu triecieniem visā Ukrainas teritorijā un sauszemes spēku ienākšanu no Baltkrievijas, Krievijas un Krimas.

Pilnu raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!