Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Jaunievēlētā Saeima rudenī būs vēl dažādāka nekā aizejošais 13. Saeimas sasaukums – arī nākamajā Saeimā būs gan jaunpienācēji, gan populisti, un par kaut ko vienoties būs vēl grūtāk, piektdien raidījumā "Spried ar Delfi" vērtēja Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras docētāja, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Politoloģe prognozēja, ka 14.Saeimā iekļaus gan tie, kuri tur atrodas arī šobrīd, izņemot izjukušo partiju KPV LV, un klāt varētu nākt jaunas partijas, piemēram “Progresīvie”, un balsis varētu iegūt arī [politiķa Ainara] “Šlesera kunga veidojums”, tādējādi būs vēl grūtāk vienoties par kaut ko.

Vērtējot aizejošās Saeimas darbu, Metla-Rozentāle norādīja, ka šajā sasaukumā bijis daudz jaunu politiķu, kuriem iepriekš nav bijis pieredzes parlamenta darbā, un komplektā ar Covid-19 pandēmiju un citiem izaicinājumiem sadarbība starp Saeimu un valdību nav bijusi laba - pieņemti pretrunīgi lēmumi un viedokļi. Deputātu sastāva dēļ visā 13. Saeimas pilnvaru laikā bijis redzams, ka ievēlētajiem politiķiem pieklibo izpratne par Saeimas darbu, spriež politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Tāpat viņa norādīja, ka tiem, kas balsojuši par populistiem, nācies piedzīvot vilšanos, un pauda cerību, ka vēlētāji pēc šīs pieredzes izdarīs secinājumus.

14.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 1. oktobrī.

Pilnu raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!