Saules enerģijas popularitāte Latvijā šogad pieaugusi teju sprādzienveidīgi – ja pirms gada jūlijā AS "Sadales tīkls" saņēma 140 mikroģeneratora pieslēgšanas pieteikumus, tad šogad jūlijā vien tādu bijis teju 2200. Ņemot vērā nerimstošo interesi, paredzams, ka līdz gada beigām sistēmai pieslēgto ģeneratoru skaits varētu pārsniegt 10 000, norāda uzņēmumā. Par saules paneļu uzstādīšanu un valsts atbalstu žurnālists Andris Auzāns raidījumā "Spried ar Delfi" sarunājās ar AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Sandi Jansonu un Viedās un energoefektīvās pilsētvides tehnoloģiju asociācijas valdes locekli Edgaru Bergholcu.

Saules enerģijas tehnoloģijas kļūst arvien pieejamākas gan uzņēmumiem, gan privātpersonām, tomēr straujais pieprasījuma pieaugums rada arī kvalitātes riskus. Neatbilstošas iekārtas, kuras ražo lielāku jaudu nekā iesniegtajā dokumentācijā, rada apdraudējumu gan īpašniekam, gan pārējiem konkrētajā tīkla posmā pieslēgtajiem klientiem, norāda speciālisti.

Raidījumā runājām par saules paneļu izmantošanas iespējām Latvijā, tehnoloģiju uzlabojumiem gadu gaitā un par to, vai ieguldījums Latvijas klimatiskajos apstākļos atmaksājas. Tāpat spriedām par valsts atbalsta pieejamību un pietiekamību un padomiem, kā neapjukt saules paneļu piedāvājumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!