Tetera nama jeb "Stūra mājas" turpmākai darbībai nepieciešama 700 000 eiro investīcija, lai nodrošinātu drošu apmeklētāju uzņemšanu. Par to, vai šādas investīcijas iespējamas un "Stūra mājas" nākotni, 19. oktobrī žurnālists Andris Auzāns raidījumā "Spried ar Delfi" iztaujāja Okupācijas muzeja direktori Solvitu Vību un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekli Andri Vārnu.

Jau ziņots, ka lielākā problēma pašreiz esot saņemtais brīdinājums, ka ēkai jāveic noteikti būvdarbi līdz 2024. gada 7. maijam, lai apmeklētājiem tajā uzturēties būtu droši, iepriekš skaidroja Vība.

Muzejs nevēlas pamest ēku pēc 2024. gada 7. maija, tādēļ ir nepieciešami 700 000 eiro, lai veiktu prasītos būvdarbus.

Vība gan norādīja, ka biedrībai šāda finansējuma nav, līdz ar to jārod risinājums, lai varētu kultūrvēsturisko ēku saglabāt valsts īpašumā un arī to attīstīt.

Savukārt VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs norādīja, ka patlaban biedrība izmanto aptuveni 8% no mājas telpām, tādēļ jautājums esot aktuāls, jo nozarei jābūt skaidram redzējumam, kāda būs ēkas tālākā attīstība.

Griškevičs skaidroja, ka šī 700 000 eiro investīcija ir īstermiņa risinājums, kura ietvarā tiktu atjaunots pagalma pārsegums, kā arī nodrošināta ugunsgrēku risku novēršana.

Pēc Griškeviča skaidrotā, ēkas telpas esot piedāvātas valsts pārvaldei un Rīgas domei, bet neviena no iestādēm nav izrādījusi interesi.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!