Valdības veidošana šobrīd ieguvusi daudz skaidrākas aprises. Pēc tam, kad "Progresīvie" paziņoja, ka strādās 14. Saeimas opozīcijā, kļuvis skaidrs, ka par nākamā Ministru kabineta darba uzdevumiem un amatu sadalījumu valdībā būs jāvienojas "Jaunajai vienotībai" (JV), Nacionālajai apvienībai (NA) un "Apvienotajam sarakstam" (AS). Par aktualitātēm valdības veidošanā un gaidāmo koalīcijas sadarbības memoranda parakstīšanu trešdien, 26. oktobrī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska runāja ar šo politisko spēku pārstāvjiem – Ingu Bērziņu (JV), Didzi Šmitu (AS) un Jāni Dombravu (NA).

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sarunā ar žurnālistiem pauda, ka cer trešdien vai ceturtdien ar AS un NA parakstīt sadarbības memorandu koalīcijas veidošanai. JV skatījumā memorands būtu parakstāms, jo tas ir balstīts arī uz diskusijām, kas pēdējās nedēļās valdības veidošanas sarunās JV ir bijušas ar AS un NA pārstāvjiem.

Trešdien būs redzams, kādus labojumus potenciālie koalīcijas partneri piedāvās un par tiem arī notiks diskusija, atzīmēja JV līderis. Pēc dokumenta parakstīšanas būs iespēja daudz straujāk virzīties uz priekšu ar valdības deklarācijas turpmāku detalizētu izstrādāšanu, skaidroja Kariņš.

Savukārt pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Ministru prezidents Krišjānis Kariņš atzina, ka vislabākā valstij būtu bijusi četru partiju koalīcija, jo tas nozīmētu, ka neviens politiskais spēks nevarētu justies tik ērti, lai "panāktu savu" bez diskusijas, un četri partneri būtu spiesti vienoties par valstij labāko risinājumu.

Taču, zinot, ka tas nav iespējams AS un NA iebildumu dēļ, JV piedāvāja variantu, kurā "Progresīvie" nebūtu koalīcijā, tomēr tiktu pie viena ministra amata.

Taču "Progresīvie" nolēmuši nepiekrist JV piedāvājumam un valdībā neieņemt "jaunākā brāļa" lomu, tādēļ strādās 14. Saeimas opozīcijā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!