Šā gada vidū Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) piešķirtas tiesības ierobežot ārzemju programmas, kas apdraud citu valstu suverenitāti, un padome nekavējoties aizliedza Latvijā raidīt visus Krievijā reģistrētos TV kanālus. Vai tas atrisina Krievijas propagandas klātbūtni pierobežas raidījumos un kas vēl darāms Latvijas informatīvās telpas stiprināšanai – par to raidījumā "Spried ar Delfi" pirmdien, 7. novembrī, pulksten 12 žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar NBS pulkvedi, Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieku Māri Tūtinu un Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes locekli Ievu Kalderausku.

Latvija apņēmusies finansējumu aizsardzības jomai trīs gadu laikā palielināt līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta.

Taču būtiska aizsardzības sastāvdaļa ir arī informatīvā vide. Televīzijas un radio sliktās apraides dēļ valsts austrumos iedzīvotāji nereti devuši priekšroku skatīties pierobežā daudz labāk uztveramās Krievijas un Baltkrievijas programmas.

Vai ar Krievijas propagandas kanālu aizliegšanu Latvijā ir pietiekami, lai stiprinātu informatīvo vidi, un kādi bijuši panākumi vietējo mediju pieejamības uzlabošanā - skatieties raidījumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!