Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) šonedēļ rīkos attālinātu uzklausīšanas sanāksmi par AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) iesniegto elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu tarifu projektu - paredzēts, ka šis tarifs varētu pieaugt 4 – 5 reizes. Ar ko skaidrojams šāds kāpums un ko tas ietekmēs – par to otrdien, 8. novembrī, raidījumā "Spried ar Delfi" pulksten 12 žurnālists Andris Auzāns sarunājās ar SPRK priekšsēdētāju Aldu Ozolu un AST valdes priekšsēdētāju Guntu Jēkabsoni.

"Augstsprieguma tīkla" elektroenerģijas pārvades tarifi no nākamā gada 1.marta varētu pieaugt 4,3 līdz 4,9 reizes. Kā skaidro uzņēmumā, tas saistīts ar būtisku elektroenerģijas cenas kāpumu biržā, līdz ar to arī pieaug AST izmaksas, iegādājoties elektroenerģiju tehnoloģiskā patēriņa vajadzībām un lai segtu tīklā radītos elektroenerģijas pārvades zudumus. Tarifu izmaksu pieaugumu ietekmē tostarp vispārējais cenu kāpums valstī.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas pieder valstij un kura uzdevums ir nodrošināt elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniegt pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veikt pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošināt drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā.

Ko ietekmēs AST tarifu kāpums un ko pats uzņēmums dara, lai samazinātu izmaksas, klausieties raidījumā!

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!