Ukrainas armija aizvadītajā nedēļā atbrīvojusi vairāk nekā 3000 kvadrātkilometru Krievijas okupēto teritoriju valsts austrumos. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Hersonas atgūšanas dienu nosaucis par vēsturisku un ASV Baltā nama administrācija apsveikusi Ukrainu ar "ārkārtēju uzvaru". Taču karš turpinās. Kas ir Ukrainas uzvaras pamatā, ko sakāve šajā kaujā nozīmē Kremlim un kādi pavērsieni frontē gaidāmi, tuvojoties ziemai, – par to pirmdien, 14. novembrī, raidījumā "Spried ar Delfi" pulksten 12 žurnālists Andris Auzāns sarunājas ar Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieku Mārci Balodi un Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieri pulkvedi Kasparu Pudānu.

Hersonas apgabals Krievijas okupācijā atrodas kopš okupantu spēku pilna apjoma iebrukuma Ukrainā, un tā kļuva par vienu no Ukrainas teritorijām, kur Krievija šoruden rīkoja neleģitīmu "referendumu" par tās iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Ukraina ceturtdien pavēstīja, ka tās armija Hersonas apgabalā atkarojusi duci ciematu. Savukārt dienu iepriekš Krievija tika paziņojusi, ka tā devusi pavēli savai armijai atkāpties no Hersonas. Taču Ukrainas armijai patlaban nav kapacitātes veikt Dņepras šķērsošanu, lai otrajā krastā veiktu uzbrukumus Krievijas spēkiem.

Tikmēr Ukrainas mediji ziņo, ka Krievijas karaspēks sācis veidot ierakumus Krimas ziemeļu daļā - jauni nocietinājumi parādījušies netālu no Džankojas kontrolpunkta starp Krimu un Hersonas apgabalu un netālu no Armjanskas, Perekopa zemes šaurumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!