Pirms pusotra mēneša darbu sācis Rīgas Pilsētas arhitekta dienesta vadītājs, Rīgas pilsētas arhitekts Pēteris Ratas, kurš uzvarējis pašvaldības rīkotajā konkursā. Par to, kā pilsētas arhitektūra attīstījusies līdz šim, kādas kļūdas pieļautas, un kādai Rīgai, tās arhitektūrai un attīstībai jābūt nākotnē, otrdien, 28. februārī pulksten 12 runājām raidījumā "Spried ar Delfi". Raidījuma viesi – Pilsētas arhitekta dienesta vadītājs, Rīgas pilsētas arhitekts Pēteris Ratas un Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone (JV).

Ratas ieguvis bakalaura grādu arhitektūrā Rīgas Tehniskajā universitātē, bet maģistra grādu arhitektūrā – Ņūdžersijas Tehnoloģiju institūtā ASV. Viņš strādājis starptautiskos arhitektu birojos Ņujorkā, turpinājis karjeru Ķīnā - Šeņdžeņā un Šanhajā. Ratas piedalījies daudzos realizētos projektos dažādās ASV un Ķīnas pilsētās.

"Lai mēs radītu pozitīvas pārmaiņas pilsētvidē, ir jābūt skaidrai kopējai telpiskai vīzijai par to, kādu pilsētu gribam redzēt, par to, kā uzlabot apkaimes un publisko telpu, reģenerēt mazāk sakoptās vietas, risināt pilsētvides mobilitātes problēmas un uzlabot mezglu punktus. Svarīgs arī kopējs telpisks skatījums un prioritātes. Vīzijai ir jārodas dialogā ar tās iedzīvotājiem, apkaimēm, uzņēmumiem, attīstītajiem, investoriem, un arhitektiem. Mana vēlme ir radīt šo sinerģiju, kas mūs visus iesaistītu labākas pilsētvides veidošanā," uzsver Ratas.

Pilsētas arhitekta dienests ir Pilsētas attīstības departamenta struktūrvienība, kuras uzdevums ir sniegt profesionālu atbalstu arhitektūras projektiem kvalitatīvas pilsētvides veidošanai Rīgā, veicināt arhitektūras procesā iesaistīto pušu sadarbību, iesaistīt sabiedrību un informēt par notiekošo arhitektūrā, popularizēt sasniegumus Rīgas arhitektūrā gan Latvijā, gan starptautiskā mērogā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!