Parīzē svētdien notikušajā referendumā atbalstīts ierosinājums Francijas galvaspilsētā aizliegt elektrisko skrejriteņu nomu. Par to, vai Rīgā arī būtu nepieciešams stingrāks regulējums attiecībā uz skrejriteņiem, kā arī drošību, atsākoties elektroskrejriteņu sezonai, žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 5. aprīlī sarunājās ar Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Jāni Vaivodu un Ceļu satiksmes drošības direkcijas Statistikas datu apstrādes vadītāju Juri Kreicbergu.

Jau vēstīts, ka Francijā par aizliegumu nobalsojuši 89% referenduma dalībnieku, bet 11% bijuši pret. Lai gan referendumā piedalījušies tikai 7% no 1,3 miljoniem balsstiesīgo parīziešu, pilsētas pašvaldība paziņojusi, ka uzskatīs referenduma rezultātus par saistošiem.

Pašlaik Parīzē trīs nomas kompānijām pieder aptuveni 15 000 elektrisko skrejriteņu. Nomas uzņēmumu darbības licences beidzas augusta beigās, līdz ar to no 1.septembra elektriskos skrejriteņus Parīzē iznomāt vairs nevarēs.

Tomēr aizliegums attieksies tikai uz elektrisko skrejriteņu nomu un neskars iedzīvotāju privātīpašumā esošos skrejriteņus.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!