Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē balso par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV). Politologu skatījumā iespēja, ka Kariņa valdība kritīs tuvākajā laikā, ir maz ticama, taču neskaidrība par koalīcijas nākotni varētu saglabāties ilgākā laika posmā. Ar ko un kad varētu beigties “Jaunās Vienotības” ierosinātās un ieilgušās sarunas par koalīcijas paplašināšanu? Skatieties ceturtdien, 15. jūnijā.

Diskusijā piedalīsies koalīcijas partiju pārstāvji – partijas “Jaunā Vienotība” Saeimas deputāts Jānis Patmalnieks, "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars, partiju apvienību “Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK” pārstāvēs satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs, sarunā piedalīsies arī potenciālie koalīcijas “paplašinātāji”, kuri šobrīd darbojas opozīcijā - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis un partijas "Progresīvie" Saeimas deputāte Antoņina Ņenaševa.

Kariņa demisijas pieprasījumu iesniegušas divas opozīcijas partijas - "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei!". Oponenti norāda, ka “Kariņa vadītās valdības plāni transformēt ekonomiku un apturēt valsts labklājības lejupslīdi ir cietuši neveiksmi, bet viņa vēlme pēc Valsts prezidenta vēlēšanām paplašināt koalīciju faktiski ir paralizējuši valdības darbu.” Tāpat LPV līderis Ainārs Šlesers kopā ar partiju arī ir apņēmies mēģināt vākt iedzīvotāju parakstus referendumam par Saeimas atsaukšanu.

Cik ilgi izdosies saglabāt pašreizējo trīs partiju koalīciju un kādi pavērsieni un klupšanas akmeņi gaidāmi politisko partiju attiecībās tuvākajā nākotnē – skaidrosim raidījumā.

Savus jautājumus raidījuma viesiem sūtiet uz spried@delfi.lv
Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!