Krišjāņa Kariņa atkāpšanās (JV) no premjerministra amata nebija negaidīta. Viņa paziņojums, ka atkārtoti šo amatu ieņemt vairs nepretendē – gan. Kādēļ nu jau piecus gadus premjera amatā sabijušais politiķis gatavs no tā atteikties bez cīņas? Vai viņa politiskais spēks "Jaunā Vienotība" spēs saglabāt valdības grožus savās rokās? Un kas būs nākamais premjerministrs (vai premjerministre)? Par to Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas žurnālistu Raivi Spalvēnu un LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā?" redaktori Madaru Fridrihsoni.

Jau vēstījām, ka 31. maijā Valsts prezidenta amatā tika ievēlēts JV virzītais Edgars Rinkēvičs, taču viņu atbalstīja nevis koalīcijas partneri, bet gan opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības un "Progresīvo" deputāti. Uzreiz pēc vēlēšanām Kariņš uzsāka sarunas par koalīcijas paplašināšanu ar šīm partijām.

Vienošanās par koalīcijas paplašināšanu gan netika panākta un pašreizējie valdošās koalīcijas biedri Nacionālā apvienība un "Apvienotais saraksts" noraidīja arī citas Kariņa rosinātās pārbīdes valdībā. Par savu demisiju Kariņš paziņoja 14. augustā pēc kārtējā nesekmīgā sarunu raunda.

Demisijas rakstu Valsts prezidentam viņš plāno iesniegt ceturtdien, 17. augustā, bet par jaunu kandidātu JV plāno vienoties trešdien un pagaidām neatklāj, kurš no partijas politiķiem tas varētu būt. Neoficiāli izskanējis, ka partija amatam varētu virzīt labklājības ministri Eviku Siliņu vai finanšu ministru Arvilu Ašeradenu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!