Šonedēļ sācies darbs pie nākamās valdības deklarācijas rakstīšanas. Kādai tai būtu jābūt – kompaktam vai ļoti izsmeļošam dokumentam, un ko topošās valdības partijas vēlētos iekļaut deklarācijas saturā, par to trešdien, 6. septembrī pulksten 14.00 raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja valdības deklarācijas rakstītājus – Ministru prezidenta parlamentāro sekretāru, 14. Saeimas deputātu Jāni Patmalnieku (JV), ZZS valdes locekli, 14. Saeimas deputātu Uldi Auguli (ZZS) un 14. Saeimas deputātu Edmundu Cepurīti ("Progresīvie").

Kā ziņots, "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija pirmdien sāka strādāt pie jaunās valdības deklarācijas veidošanas. Jaunās koalīcijas pārstāvjiem plānots arī sākt strādāt pie koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs gribētu, lai jaunās valdības deklarācija būtu īsa un konkrēta, pēc tikšanās ar demisionējušo Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem norādīja valsts pirmā persona.

Pēc Valsts prezidenta paustā, lai kā politiķi to vienmēr noliegtu un sacītu, ka amati nav paši svarīgākie, priekšā gaidāma vienošanās arī par tiem. Rinkēvičs pieļāva, ka šajā jautājumā varētu būt gaidāmas kādas "drāmas".

Viņš arī uzsvēra, ka kavēšanās ar valdības veidošanu nav pieļaujama. Ja "Jaunās vienotības" virzītā Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV) pateiks, ka kaut kādu iemeslu dēļ viņai neizdodas izveidot jauno valdību, tad šī atbildība būs jāuzņemas nākamajiem politiskajiem spēkiem.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!