Piektdien parlaments plāno lemt par topošās valdības apstiprināšanu, un pašlaik ir zināms gan amatu sadalījums, gan arī darbi, ko topošā koalīcija iecerējusi paveikt. Par jaunās valdības ministru amatu kandidātiem un mērķiem, kā arī atklātību valdības veidošanas procesā un politiķu lēmumu pieņemšanā žurnāliste Alina Lastovska 14. septembrī raidījumā "Spried ar Delfi" sarunājās ar Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras docētāju Leldi Metlu-Rozentāli un “Sabiedrības par atklātību – Delna” direktori Inesi Tauriņu.

Jau vēstīts, ka premjera amata kandidāte Evika Siliņa (JV) trešdien, 13. septembrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču mediju pārstāvjus informēja par nākamo Ministru kabineta sastāvu.

Pēc Siliņas teiktā, "Jaunajai vienotībai" nākamajā Ministru kabinetā būs astoņi krēsli – Siliņa premjera amatā, finanšu ministrs būs Arvils Ašeradens, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa, bet veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nākamajā valdībā būs četri ministru amatu – ekonomikas ministrs būs Viktors Valainis, labklājības ministrs Uldis Augulis, zemkopības ministrs Armands Krauze, bet klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis.

No ZZS ievēlētajam Gunāram Kūtrim tiks Saeimas spīkera amats.

Savukārt "Progresīvajiem" valdībā būs trīs ministru amati – satiksmes ministra amatu ieņems Kaspars Briškens, aizsardzības ministra amatu Andris Sprūds, bet kultūras ministre būs Agnese Logina.

Plānots, ka Saeima jauno valdību varētu apstiprināt piektdien, 15. septembrī.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!