Telefonkrāpnieki ir izsena liga, bet pēdējā laikā to aktivitātes kļuvušas krietni pamanāmākas. Ko darīt, lai neiekļūtu viņu ķetnās, kādus elementārus digitālās higiēnas principus ievērot un vai vienmēr tas maz iespējams? Par šiem un citiem jautājumiem otrdien, 10. oktobrī "Spried ar Delfi" studijā Kārlis Arājs sarunājās ar kiberdrošības ekspertu Elvi Strazdiņu, kā arī ar "Delfi" žurnālisti Selīnu Puķi.

Šķiet, ka nav ne dienas, kad internetā vai ziņu portālos neparādās informācija par jauniem krāpnieku izgājieniem, piemēram, "Delfi" pēdējā mēneša laika ziņojuši par krāpniekiem, kas uzdodoties par bērniem no senioriem izmānījuši vairāk nekā 30 000 eiro, kā arī par to, ka Latvijas banku klientiem šogad telefoniski izkrāpti 2 334 096 eiro, bet ar viltus investīciju piedāvājumiem veseli 3 585 950 eiro

Turpretim Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdinājis, ka jāuzmanās arī kurināmā pircējiem, jo noziedznieki nesnauž arī šajā nišā, proti, PTAC ir saņēmis vairākas patērētāju sūdzības par to, ka patērētāji ir pasūtījuši kurināmo (briketes vai malku), veikuši priekšapmaksu, bet preci nav saņēmuši.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!