Simtiem skolu un bērnudārzu šonedēļ saņēmuši epastus par izglītības iestāžu ēkās it kā ievietotiem spridzekļiem un, kaut arī Valsts policija uzsver, ka šo draudu radītais riska līmenis ir zems, Valsts Drošības dienests neizslēdz Latvijai nedraudzīgu valstu aktivitātes ar mērķi sēt sabiedrībā bailes un veicināt spriedzi. Kam ir izdevīgas sakāpinātas emocijas Latvijas sabiedrībā, kā tās mūs ietekmē uz pasaules notikumu fona un kā saglabāt mieru – par to ceturtdien, 12. oktobrī, "Delfi TV" raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar aizsardzības ministra padomnieku Imantu Lieģi ("Progresīvie") un Latvijas Psihiatru asociācijas prezidentu Māri Taubi.

Reaģējot uz simtiem draudu epastu, policija aicinājusi saglabāt vēsu prātu un turpināt darbu ierastajā ritmā, nekādus evakuācijas pasākumus neveicot – sūtītājs visām draudu vēstulēm ir viens un tas pats, viņš uzdarbojies arī iepriekš ar mērķi destabilizēt situāciju sabiedrībā.

Tomēr liels ienākošo zvanu daudzums, kas sekojis draudu vēstulēm, apgrūtinājis policijas tālruņa 110 darbību, un daļa sabiedrības izjūt grūtības "saglabāt vēsu prātu", ņemot vērā karu Ukrainā un zvērības Izraēlā, kas veido fona spriedzi arī Latvijā.

Kāpēc un ar kādiem paņēmieniem Latvijai nedraudzīgas valstis vēlas destabilizēt sabiedrību, kā atpazīt šādus hibrīdkara instrumentus un kā tiem pretoties – skatieties raidījumā!

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!