Riski pazaudēt Eiropas miljonus Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jauno korpusu būvniecībā, avārija vēsturiskajā Onkoloģijas korpusā, kur pagrabstāvā ieplūdis ūdens, kā arī sūdzības par slimnīcas personāla attieksmi – šie jautājumi nonākuši Stradiņa slimnīcas jaunās pagaidu valdes uzmanības lokā. Ko spēs mainīt slimnīcas valdes un padomes nesenā nomaiņa, un kādi ir slimnīcas valdes plāni aktuālo problēmu risināšanā, par to ceturtdien, 16. novembrī, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja PSKUS pagaidu valdes priekšsēdētāju Lauri Vidzi un Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieku Borisu Kņiginu.

Kā ziņots, PSKUS jauno korpusu būvniecībā var zaudēt pat 70 miljonus eiro iepriekš minēto 46 miljonu eiro vietā, tāpēc jaunā valde izraudzīta ar spēcīgām krīzes menedžmenta zināšanām un tās darbs būs orientēts uz zaudējumu samazināšanu, glābjot to, kas vēl glābjams, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas pagaidu padomes loceklis Normunds Staņēvičs.

Komentējot lēmumu atsaukt PSKUS valdi, viņš norādīja, ka šobrīd ir runa par risku zaudēt tuvu 70 miljoniem eiro. Šādi zaudējumi apdraudētu slimnīcas īstermiņa un ilgtermiņa attīstību un pacientu drošību.

PSKUS padome izteikusi neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam PSKUS padome iecēlusi slimnīcas pagaidu valdi ar pilnvaru termiņu uz vienu gadu. Pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Lauris Vidzis, bet valdes locekļu amatos – Džineta Heinrihsone un Ģirts Ansons.

PSKUS risināmas arī citas problēmas. Pagājušonedēļ tika ziņots, ka PSKUS Onkoloģijas korpusa pagrabstāvā ieplūdis ūdens. Drošības apsvērumu dēļ atslēgta elektrība, bet pacienti pārvietoti uz citiem korpusiem. Savukārt TV24 raidījums "Stopkadri ar Armandu Puči" iepriekš vēstīja, ka PSKUS pazemes gaitenī, kas savieno ekspluatācijā nodoto A korpusu ar vecās ēkas 32. korpusu, pamanīti defekti uz sienām un grīdas segumā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!