Valsts asinsdonoru centrs (VADC) gada nogalē rīkoja informatīvo kampaņu, lai asinsdonoru kustībai piesaistītu gados jaunākus cilvēkus. Par asins ziedošanu, kampaņas rezultātiem un arī citiem jautājumiem žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 2. janvārī sarunājās ar VADC direktori Egitu Poli un kulinārijas blogeri, asinsdonoru centra kampaņas vēstnesi Roju Puķi.

Ziedot asinis un pievienoties asinsdonoru kustībai tika aicināts ikviens, kura veselības stāvoklis un vecums ļauj ziedot asinis, taču kampaņas fokuss bija uz gados jauniem asinsdonoriem, jo katru gadu pieaug donoru vidējais vecums. Šī gada novembrī līdz kampaņas sākumam tie bija 38 gadi.

Pērn Latvijas iedzīvotāji ziedotāji ziedojuši asinis 59 720 reizes, liecina Valsts asinsdonoru centra (VADC) paziņojums. Tas ir rekordaugsts asins ziedošanas reižu skaits.

VADC pateicas ikvienam donoram, kurš ziedoja asinis un glāba cilvēku dzīvības. Slimnīcu pieprasījumus pēc asins komponentiem allaž ir ļoti augts un krājumi izsīkst straujos tempos, tāpēc ikviens tiek aicināts arī turpmāk uzdrīkstēties ziedot asinis.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!