Pirmdien pēdējā darbadiena Aizsardzības ministrijā (AM) bija tās ilggadējam valsts sekretāram Jānim Garisonam. Pēc aiziešanas no darba ministrijā Garisons turpina darboties VAS “Valsts nekustamie īpašumi” kā padomes priekšsēdētājs, vienlaikus norādot, ka ir atvērts jauniem izaicinājumiem. Piektdien, 12. janvārī, raidījuma “Spried ar Delfi” speciālizlaidumā ar Garisonu sarunājas žurnāliste Alina Lastovska.

Garisons ierēdņa karjeru sācis Ārlietu ministrijā deviņdesmito gadu beigās, bet 2005. gadā kļuvis par AM Krīzes vadības un mobilizācijas departamenta direktora vietnieku. Vēlāk bijis ministrijas politikas direktors, bet kopš 2015. gada - valsts sekretārs. Decembra beigās Garisons negaidīti paziņoja, ka iesniedzis atlūgumu, iemesls - domstarpības ar pašreizējo aizsardzības ministru Andri Sprūdu (Progresīvie).

Atskatoties uz amatā aizvadītajiem astoņiem gadiem, Garisons sociālajā medijā "Facebook" norādījis, ka viņš kā galveno mērķi bija uzstādījis nepieciešamību attīstīt Latvijas pašaizsardzības spējas, kuru nodrošināšanai nepieciešamas ne tikai sarežģītas ieroču sistēmas, bet arī atbilstoši apmācīts personāls un nodrošinājums. "Lai arī iekšējās reformās ir panākts daudz, lai vienkāršotu, padarītu procesus caurspīdīgākus, tomēr vēl ir darāms daudz, lai pārmaiņas kļūtu neatgriezeniskas. Tāpat jau šī procesa sākumā bija skaidrs, ka ir daudzi, kas to nevēlas," uzsvēris Garisons.

Kāpēc šķīrās Garisona un Sprūda ceļi un kādi drošības izaicinājumi mūs sagaida nākotnē? Par šiem un citiem tematiem skatieties raidījumā!

Savus jautājumus raidījuma viesim sūtiet uz "spried@delfi.lv" vai rakstiet "Slido.com/aizsardziba".

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!