Ministru kabinets otrdien pieņēma valdības rīcības plānu, kurā ietverti līdz 2026. gadam īstenojamie darbi, tostarp plānots regulāri pārskatīt pensijas, medikamentiem samazināt pievienotās vērības nodokli (PVN), kā arī Rīgas pašvaldībai uzticēt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projekta īstenošanu. Ko vēl plāno paveikt valdošās koalīcijas partijas un kā šīs ieceres vērtē opozīcija? Par šiem jautājumiem, kā arī par gatavošanos Eiropas Parlamenta vēlēšanām un citām politikas aktualitātēm žurnāliste Alina Lastovska 17. janvārī iztaujāja "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas vadītāju Edmundu Jurēvicu un parlamenta deputātu Artūru Butānu (NA).

Iestādēm pirmo pārskatu par valdības rīcības plānā iekļauto pasākumu izpildi Valsts kancelejā būs jāiesniedz līdz šā gada 15. aprīlim.

Valdības rīcības plānā ietverts mērķis 2026. gadā aizsardzības budžetam novirzīt 2,75% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet no 2027. gada jau 3% no IKP.

Valdības rīcības plāns arī paredz īstenot latviešu valodas apguves kursu pieaugušajiem situācijas analīzi, uz kuru balstoties tiks izstrādātas vadlīnijas latviešu valodas apguves kursiem. Plānots arī izstrādāt latviešu valodas mācību koordinācijas un kvalitātes novērtēšanas sistēmu. Valdība vēlas nodrošināt pieaugušajiem pieejamus latviešu valodas kursus visos apmācību līmeņos.

Valdības rīcības plānā pausta apņēmība panākt ikgadēju IKP pieaugumu 5% apmērā, kā arī eksporta apjoma pieaugumu līdz 39 miljardiem eiro faktiskajās cenās līdz 2026. gada beigām. Tāpat iecerēts īstenot vismaz sešas uzņēmēju asociāciju prioritizētās administratīvo vai fiskālo slogu mazinošas aktivitātes uzņēmējdarbības vides jomā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!