Pretrunīgu sabiedrības reakciju izsaukusi vairāku Saeimas deputātu vizīte Ķīnā. Ko brauciens devis Latvijai, kā vērtējams tas, ka braucienu apmaksājusi Ķīnas valdība, kādas ir Ķīnas globālās intereses šobrīd, un kā Ķīna vairo savu ietekmi pasaulē, par to trešdien, 24. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja no brauciena uz Ķīnu atgriezušos "Latvija pirmajā vietā" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu vadītāju Aināru Šleseru un Ģeopolitikas pētījumu centra direktoru Māri Andžānu.

Kā ziņots, vairāki Saeimas deputāti, kas sadarbojas ar Ķīnas parlamentu, bija devušies apmeklēt šo valsti. Grupas vadītājs Ainārs Šlesers (LPV) publiski paudis, ka braucienu apmaksā Ķīnas valdība.

"Latvijas delegācijas visus izdevumus sedz Ķīnas valdība. Latvijas nodokļu maksātājiem šis komandējums izmaksā 0 eiro!" šāds paziņojums publicēts Šlesera "Facebook" kontā, kurā Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu grupas biedri redzami pozējam gan ar Ķīnas Nacionālā tautas kongresa pārstāvjiem, gan arī ekskursijās. Viens no video deputāta sociālo tīklu kontā parāda pēdu masāžu.

No minētās deputātu grupas braucienā par Ķīnas valdības naudu devies tās vadītājs Šlesers, kā arī Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Viktorija Pleškāne ("Stabilitātei") un divi deputāti no Nacionālās apvienībasAleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

"Delfi" noskaidroja, ka pretēji Šlesera publiski rakstītajam šis nav komandējums, jo Saeimas prezidijā iesniegums par komandējumu nav iesniegts un līdz ar to nav arī apstiprināts.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!