Satraukumu daļā sabiedrības bija izraisījušas ziņas par "Latvijas pasta" plānoto 105 pasta nodaļu slēgšanu, taču šis plāns pagājušonedēļ tika apturēts. Turklāt ziņas par pasta nodaļu gaidāmo slēgšanu nāca laikā, kad tika apspriests vēl viens smags jautājums – mazo skolu slēgšana reģionos, tādēļ laukos tas tika uzņemts dubultsāpīgi. Kādi ir iemesli "Latvijas pasta" ieņēmumu kritumam, cik smaga ir uzņēmuma finanšu situācija šobrīd, vai pastam jāuzņemas arī sociālās funkcijas, kādi ir turpmākie risinājumi, lai pasta nodaļas nevajadzētu slēgt, un kāda ir "Latvijas pasta" vieta pasta uzņēmumu konkurences cīņā, par to otrdien, 6. februārī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja VAS "Latvijas Pasts" valdes priekšsēdētāju Beāti Krauzi-Čebotari un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Gintu Kaminski.

Kā ziņots, VAS "Latvijas Pasts" ir nolēmis apturēt plašo pasta nodaļu slēgšanas plānu, kas paredzēja šogad slēgt 105 no 176 pasta nodaļām, aģentūrai LETA apstiprināja pasta pārstāvji.

Kompānijā arī informēja, ka uzņēmums turpinās strādāt pie stratēģijas, lai apmierinātu iedzīvotāju vajadzības, kā arī strādās pie izvērtēšanas procesa, lai vienotos par optimālāko risinājumu – saglabāt visas pasta nodaļas vai saglabāt nodaļas tikai pilsētu centros un citiem variantiem.

Vienlaikus pasta pārstāvji uzsvēra, ka, apstādinot plānu par pasta nodaļu slēgšanu, šogad būs nepieciešams papildu finansējums apmēram 2,1 miljona eiro apmērā.

Savukārt lēmums par to, kuras pasta nodaļas tiks saglabātas un kādā daudzumā, vēl nav pieņemts, jo "Latvijas Pastam" būs jāvienojas arī ar pašvaldībām, norādīja kompānijā.

LETA jau vēstīja, ka "Latvijas Pasts" šogad plānoja slēgt 105 no 176 pasta nodaļām. Tas tika pamatots ar pasta pakalpojumu sarūkošu pieprasījumu. Šādā situācijā uzturēt tik daudz pasta nodaļu neesot finansiāli izdevīgi.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!