Daudzus pasaulē satricinājušas ziņas par Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija nāvi Krievijas cietumā. Par viņa darbību un lomu Krievijas sabiedriskajā un politiskajā dzīvē, viņa radīto apdraudējumu Kremļa saimniekiem, un to, vai Navaļnija nāve cietumā bija paredzama, ko tajā vainot, un kādas sekas Navaļnija nāve var izraidīt Krievijas sabiedrībā, par to raidījuma "Spried ar Delfi" speciālizlaidumā Alina Lastovska izjautāja Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieku Mārci Balodi un politologu Andi Kudoru.

Kā ziņots, ieslodzītais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ir miris, piektdien paziņoja cietuma dienests Jamalo-Ņencu reģionā, kur viņš izcieta sodu, raksta aģentūra "Reuters".

Navaļnijs bija 47 gadus vecs.

Jamalo-Ņencu autonomā apgabala Federālais soda izpildes dienests savā tīmekļa vietnē publicētajā paziņojumā norādīja, ka Navaļnijs piektdien pēc pastaigas "sajutās slikti" un "gandrīz uzreiz zaudēja samaņu".

Paziņojumā, uz kuru atsaucas "Reuters", teikts, ka izsaukti medicīnas darbinieki, taču viņiem nav izdevies Navaļniju reanimēt. Opozicionāra nāves iemesls tiek noskaidrots.

Ceturtdien, 15. februārī, Navaļnijs attālināti piedalījies tiesas sēdē. Soctīklos izplatīts videoklips, kurā it kā redzami kadri no šīs sēdes un kuros nav pamanāmas pazīmes, kas liecinātu par to, ka opozicionāra veselības stāvoklis ir slikts.

Navaļnijs var tikt uzskatīts par pašu ietekmīgāko Krievijas opozicionāru pēdējo gadu laikā. Savā politiskajā karjerā viņš ieguva atpazīstamību ar videoklipiem, kuros atklāja plašu korupciju Krievijas varas gaiteņos, kā arī ar dažādiem publiskiem pasākumiem, kuros kritizēta Krievijas prezidenta, agresora Vladimira Putina valdība.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!