Rīgas lidosta šogad sākusi zīmola maiņu un izziņojusi attīstības plānus, lai virzītos uz mērķi – kļūt par Ziemeļeiropas ceļošanas centru. Kādi jauninājumi lidostas attīstībā iecerēti, kādas ērtības pasažieriem un aviokompānijām dos jauns lidostas terminālis, kā Rīgas lidosta konkurē ar citām reģiona lidostām, kā aviācijas nozari ietekmē jaunās tehnoloģijas un plāni par klimata neitralitāti, un kādas sekas nozarē ir atstājusi Covid-19 pandēmija un Krievijas iebrukums Ukrainā, par to trešdien, 21. februārī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāju Lailu Odiņu un Latvijas Aviācijas asociācijas valdes locekli Zigmāru Vestfālu.

Kā ziņots, Rīgas lidosta augusta beigās vai septembra sākumā plāno noslēgt līgumu par jaunā pasažieru termināļa būvniecību. Lidostas attīstības plāni ietver arī lidostas pilsētas izveidi, papildinot, ka šogad plānots piesaistīt investorus, kā arī uzņēmuma vīzija ir kļūt par nākotnes Ziemeļeiropas ceļošanas centru, kas veicinās visas Latvijas konkurētspēju reģionā un tautsaimniecības attīstību.

Tādējādi, lai īstenotu stratēģiskos plānus, Rīgas lidosta ir mainījusi zīmolu uz "RIX Rīgas lidosta", nosaukumā saglabājot starptautiski atpazīstamo lidostas kodu "RIX", skaidro lidostas pārstāvji.

Zīmola sauklis ir "Tuvāk, nekā gaidīji", savukārt zīmola krāsas ir zaļā, zilā un bēšā krāsā. Zīmola ieviešana sāksies šogad un notiks pakāpeniski līdz 2028. gadam.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!