Ņemot vērā, ka Rēzeknes pašvaldības deputāti nav vienojušies par 2024. gada budžeta apstiprināšanu, Finanšu ministrija (FM) ir nosūtījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) vēstuli ar aicinājumu operatīvi izvērtēt domes atbildību un turpmāko rīcībspēju. Par situāciju Rēzeknē, Talsu novada taupības pasākumiem, kā arī citu pašvaldību finanšu situāciju žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 26. februārī iztaujāja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītāju Oļegu Burovu (GKR) un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāju Gintu Kaminski.

Jau ziņots, ka Rēzeknes domes sēdē trešdien, 21. februārī, kas atbilstoši normatīvajiem aktiem bija pēdējā diena pašvaldības budžeta pieņemšanai, budžeta projekta iekļaušanai dienaskārtībā nepietika deputātu balsu.

Domes sēdē no 13 deputātiem piedalījās desmit, no kuriem "par" budžeta projekta izskatīšanu balsoja seši deputāti, bet četri atturējās, līdz ar to budžets trešdien netika izskatīts.

Ja Rēzeknes pašvaldība nespēs pieņemt sabalansētu budžetu, tā nesaņems FM solīto piecu miljonu eiro aizdevumu, kas nepieciešams pilsētas finanšu situācijas stabilizēšanai.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) sola vērtēt Talsu novada domes lēmumu, nosakot saīsinātu darba nedēļu pašvaldības darbiniekiem.

Aģentūrai LETA ministre apliecināja, ka šajā situācijā ir nepieciešama Talsu domes lēmumu izvērtēšana. Viņa piebilda, ka ar domes lēmumiem vien nepietiek, vēl esot jāskatās, kāda būs tālākā rīcība, noslēdzot vienošanās līgumus ar pašvaldības darbiniekiem.

Trešdien, kad Talsu novada domes sēdē tika skatīts pašvaldības šī gada budžets un plānoti taupības pasākumi, pie domes ēkas aptuveni 200 pašvaldības iestāžu pārstāvji piketēja pret amata vietu un budžeta samazināšanu.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!