Plašu kritiku un diskusiju raisījusi portālā "lsm.lv" publicētā mākslinieces Gundegas Evelones "Cūku komiksa" kārtējā sērija, kurā šoreiz kā cūkas bija attēloti Ukrainas neatkarības cīnītāji. Vēlāk komiksa sērija tika dzēsta, bet "lsm.lv" galvenā redaktore Marta Cerava publiski atvainojās. Kāpēc šāds komikss tika publicēts, vai kritika medijam ir pamatota un ko no šī gadījuma var mācīties? Par šiem un citiem jautājumiem žurnāliste Alina Lastovska 27. februārī iztaujāja "lsm.lv" galveno redaktori Martu Ceravu, Saeimas Mediju politikas apakškomisijas vadītāju Ati Švinku ("Progresīvie") un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēju Mārtiņu Pričinu.

Sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" publicēto "Cūku komiksu" otrdien izvērtēs LTV satura redkolēģija, portālu "Delfi" informēja "lsm.lv" galvenā redaktore Marta Cerava.

Pēc šīs tikšanās tiks sagatavoti secinājumi un ziņots par turpmāko rīcību.

Redakcionālā padome jeb redkolēģija ir koleģiāla institūcija, kura seko Latvijas sabiedrisko mediju vadlīniju un Televīzijas Rīcības un ētikas kodeksā noteikto redakcionālo jautājumu ievērošanai LTV, konsultē galveno redaktoru redakcionālu lēmumu pieņemšanā un izskata vadlīniju pārkāpumus.

Kā aģentūrai LETA norādīja sabiedrisko mediju ombude Anda Rožukalne, publicējot "Cūku komiksu" sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā, medija redakcija pietiekami nenovērtēja ievainojamas cilvēku grupas iespējamo aizskārumu.

Viņa pēc likumā dotās iniciatīvas, kā arī Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) aicinājuma uzsākusi vērtēt iespējamos ētikas pārkāpumus "Cūku komiksa" publikācijā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!