Reklāmas aģentūra SIA "EHR mediju grupa" kopā ar reperi Ozolu, DJ Gustavito un žanra komūnu "hiphops.lv" izstrādājuši jaunu "EHR hip-hop FM" mūzikas digitālo radio un iesnieguši projektu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajā konkursā Rīgā par FM apraides tiesību piešķiršanu 100,0 megahercu (MHz) frekvencē. Par šo ieceri, hiphopa tendencēm un citām kultūras aktualitātēm žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" 11. martā sarunājās ar reperi Ozolu un DJ Gustavito.

Projekta autori uzskata, ka žanra popularitāte un dominance atspoguļojas gan pasaulē, gan Latvijas mērogā. Šobrīd programmu daļa veic dziesmu lirikas "attīrīšanas" procesu, lai tas atbilstu FM skanējumam.

Rīt,12.martā, Doma laukumā topošās raidstacijas veidotāji sadarbībā ar hiphop komūnu rīkos mūzikas žanram veltītu pasākumu un jaunā mūzikas kanāla FM piedāvātās versijas prezentāciju. Pasākumā plānots pulcēt žanra cienītājus, lai muzikālā veidā, klausoties hip-hop, paustu viedokli un atbalstītu FM apraides nepieciešamību, kā arī uzklausītu viedokļus no Latvijas sabiedriskās domas veidotājiem.

Kā vēstīja aģentūra LETA, konkursā par radio apraides tiesībām Rīgā 100,0 MHz frekvencē saņemti septiņi pieteikumi.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!