Palīdzība onkoloģijas pacientiem, bērniem, kuriem vajadzīga rehabilitācija un ārstēšana, atbalsts Ukrainai – tie ir būtiski, cilvēku dzīvībai un sabiedrības drošībai izšķiroši jautājumi, kurus palīdz risināt iedzīvotāji ar fonda "Ziedot.lv" starpniecību. Organizāciju kopš tās pirmsākumiem jau vairāk nekā 20 gadus vada Rūta Dimanta, kura augustā no Valsts prezidenta rokām saņēmusi Valstiskuma balvu. Par sabiedrību, vērtībām un valstiskumu "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" ar Dimantu sarunājās žurnāliste Alina Lastovska.

"Ziedot.lv" izveidots 2003. gadā, un šo gadu laikā tas izveidojusies par vadošo labdarības organizāciju Latvijā – tai ziedoto līdzekļu skaits ik gadu pieaug, tāpat kā cilvēku skaits, kas ar šīs organizācijas palīdzību saņēmuši atbalstu grūtās un pat bezcerīgās situācijās.

"Tikai kopā mēs varam būt spēcīgi un pārtikuši, ne katrs par sevi – ne tad, ja kādam ir grūti," Valstiskuma balvas saņemšanas ceremonijā pauda Dimanta.

Par to, kāpēc gadu no gada daļa pacientu dzīvību atstātas ziedotāju rokās, par vērtībām un sabiedrību – skatieties intervijā.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!