Sastrīdoties "Jaunajai Vienotībai" (JV) un "Progresīvajiem" (P) Rīgas domē, galvaspilsētas "pārmaiņu koalīcija" jaunus sabiedrotos atradusi opozīcijas rindās - "Progresīvo" vietā stāsies "Latvijas attīstībai" un kādreizējie Nila Ušakova ("Saskaņa") sabiedrotie "Gods kalpot Rīgai" (GKR). Par politiskajām kaislībām galvaspilsētas domē diskutēsim piektdien, 11. augustā, pulksten 12 raidījumā "Kāpēc" ar žurnālisti Olgu Dragiļevu.

Raidījumā piedalās gan bijušie, gan nākamie domes koalīcijas veidotāji: Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV), deputātu bloka "Kods Rīgai" (KR) vadītāja Linda Ozola, partiju apvienības "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Latvijas Reģionu Apvienība" (NA/LRA) Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis (NA), "Par!/Progresīvie" (PP) Rīgas domes frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs , LA Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps, GKR valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs un "Sabiedrības par atklātību – Delna" direktore Inese Tauriņa.

Rīgas domes "pārmaiņu koalīcija" pēc trīs gadu darba izirusi, diviem koalīcijas partneriem – "Jaunā Vienotība" un "Par/Progresīvie" - nespējot vienoties par vairākiem jautājumiem, kas saistīti gan ar naudas izlietojumu Rīgas domes Satiksmes departamenta organizētajos ceļu remontos, gan koalīcijas darbu, lēmumu pieņemšanu un vicemēru skaitu pašvaldībā.

Kopš 3. jūlija, kad Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atkāpās no amata, domes priekšsēdētāja pienākumus pilda Ķirsis. Tā kā sarunās ar "Progresīvajiem" jau divus mēnešus neizdodas panākt kompromisu, trīs līdzšinējās koalīcijas partneri -JV, NA/LRA un KR - paziņojuši, ka sāk sarunas ar domes opozīcijas partijām GKR, LA un domes neatkarīgajiem deputātiem, lai vienotos par jaunas koalīcijas izveidošanu. Durvis "Progresīvajiem" gan joprojām esot atvērtas.

Savus jautājumus raidījuma viesiem sūtiet uz e-pasta adresi kapec@delfi.lv

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !