Aizvadītajā nedēļā Rīgas domi satricinājis kukuļošanas skandāls - Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Jāni Vaivodu tur aizdomās par 50 000 eiro kukuļa piedāvāšanu Rīgas mēra Viļņa Ķirša (JV) biroja bijušajam darbiniekam, satiksmes ministra padomniekam Jānim Meirānam (P), lai ministrija atteiktos no pretenzijām uz zemi, ko Rīgas dome jau pārdevusi investoram. Kā interesēs rīkojies Vaivods un vai politiskā atbildība būs jānes arī domes vadībai? Par to piektdien, 8. martā, pulksten 12 diskutēsim "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" ar žurnālisti Olgu Dragiļevu.

Rīgas pašvaldībai piederoši neapbūvēti zemesgabali pie Rīgas lidostas 2022.gada 14.aprīlī tika pārdoti izsolē par 5,7 miljoniem eiro, pērn sākta lokālplānojuma izstrāde. Abus lēmumus pašvaldībai šonedēļ nācās atcelt pēc ģenerālprokurora iebildumiem, ka privatizācijas procesā nav izvērtēta zemesgabalu nepieciešamība valsts pārvaldes funkciju vai valsts vai pašvaldības komercdarbības veikšanai, un visi zemesgabali atrodas Rīgas lidostas turpmākai attīstībai nepieciešamajā teritorijā.

Īpašumtiesību strīda risināšanā iesaistījies Vaivods - aizvadītās nedēļas sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņu aizturēja aizdomās par liela apmēra kukuļa piedāvāšanu.

Lemjot par īpašumtiesību atjaunošanu, domes opozīcijas deputāti šonedēļ bažījās, ka no šī lēmuma cietīs Rīgas un visas Latvijas reputācija, savukārt starp bijušajiem koalīcijas partneriem - "Progresīvajiem" un šā brīža koalīcijas līderi "Jauno Vienotību" izvērtās savstarpēji ķīviņi par to, kurš vairāk vainojams esošajā situācijā.

Kādas sekas būs skandālam par lidostas zemju privatizāciju un kas notiks ar simtiem miljonu vērtajiem domes projektiem, par kuriem agrāk atbildēja tieši Vaivods? Par to diskutējām ar Ķirsi, Meirānu, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāju Olafu Pulku (JV), "Progresīvie" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāju Mārtiņu Kossoviču, "Saskaņas" Rīgas domes frakcijas līderi Andreju Kameņecki, partijas "Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētāju Oļegu Burovu, kā arī ar "Sabiedrības par atklātību - Delna" vadītāju Inesi Tauriņu.

Visas raidījuma "Kāpēc" epizodes klausāmas arī Apple un Spotify podkāstos!

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !