Foto: Delfi

Šonedēļ regulārā sezona sākas Ziemeļamerikas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet vēl pēc dažām nedēļām laukumā dosies Nacionālās basketbola līgas (NBA) basketbolisti. Pašmāju sporta faniem patīkami – starp laukumā sabijušajiem varētu būt arī gana kupls skaits mūsmājus sporta zvaigžņu. Par to kā latviešiem šosezon veiksies pasaules bagātākajās hokeja un basketbola līgās Uldis Strautmanis pulksten 16 raidījumā "Aizmugure" runā ar "Delfi" Sporta ziņu nodaļas vadītāju Ingmāru Jurisonu un Latvijas Televīzijas žurnālistu Lotāru Zariņu.

Kristaps Porziņģis, kurš pagājušosezon Bostonas "Celtics" sastāvā kļuva par pirmo NBA čempionu no Latvijas, turpina ārstēt finālā gūto traumu. Kaut iepriekš prognozēts, ka viņš laukumā varēs atgriezties tikai decembrī, šobrīd pats sportists cer, ka tas varētu notikt ātrāk, jo atveseļošanās sokas labāk nekā plānots. Porziņģis šobrīd ir vienīgais Latvijas basketbolists ar stabilu vietu NBA komandas pamatsastāvā - Dāvis Bertāns pārcēlies uz Dubaiju, bet Anžejs Pasečņiks tikai cīnās par iespēju startēt Milvoki "Bucks" rindās.

Uz NHL ledus tikmēr vieta šobrīd garantēta vairākiem latviešiem - Elvim Merzļikinam joprojāms spēkā ienesīgs līgums par Kolumbusas "Blue Jackets" vārtu sargāšanu, bet pagājušās sezonas izlēgšanas spēlēs Vankūveras "Canucks" vārtos'sevi lieliski pierādījušais Artūrs Šilovs komandu sargāja arī šīs sezonas pirmajā mačā. Vankūveras komandas sastāvā turpina spēlēt arī uzbrucējs Teodors Bļugers. Citviet NHL čempionu Floridas "Panthers" pārbaudes spēlēs sevi turpināja atrādīt Uvis Balinskis un pārbaudes spēlēs lielisku pieteikumu spēlēšanai līgā veica jaunais talants Sandis Vilmanis. Ilggadējais NHL uzbrucējs Zemgus Girgensons tikmēr šosezon pārstāvēs Tampabejas "Lightning". Trīs gadu līgumu ar Vašingtonas "Capitals" parakstījis cits jaunais talants Ēriks Mateiko, kurš gan šosezon turpinās spēlēt zemākās līgās. Arī Rorigo Ābols, kurš centās ielauzties Filadelfijas "Flyers" rindās, pagaidām nosūtīts uz komandas fārmklubu.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!