Latvijas nākamā pretiniece Pasaules kausā basketbolā Spānija mūsu spēlētājiem ir labi pazīstama. Turklāt īpaši motivēts pret spāņiem parādīt labu sniegumu varētu būt viens no šī turnīra līderiem Latvijas izlasē Artūrs Žagars – šādas atziņas izskanēja raidījumā “Aizmugure”, spriežot par Latvijas izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Jau vēstīts, ka Latvija ar spēlēm piektdien pret Spāniju un svētdien pret Brazīliju turpina cīņu par Pasaules kausu basketbolā. Mačs pret Spāniju būs izšķirošs – ja Latvija tajā zaudēs, zaudēsim arī izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Savukārt, ja mūsu izlasei izdosies pārsteigt pasauli, uzvarot pašreizējos čempionus Spāniju, tas būtiski uzlabos Latvijas izredzes sasniegt "play-off". Tādā gadījumā galīgā Latvijas pozīcija turnīra tabulā būs atkarīga gan no rezultāta mačā pret Brazīliju, gan Spānijas un Kanādas savstarpējās spēles rezultāta.

Sporta žurnālists Andrejs Siliņš norādīja, ka Spānijas izlase šogad neesot tik jaudīga kā iepriekš. Tās līderi ir spēcīgi, bet jau tuvāk karjeras noslēgumam nekā pīķim. "Ir labi spēlētāji katrā no pozīcijām, bet katrā ziņā tā nav komanda, ar ko mēs nevarētu spēlēt," viņš teica.

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Agnis Čavars tikmēr atzīmēja, ka, viņaprāt, Spānija ir vājāka par Francijas izlasi, bet Latvijai ir priekšrocība, ka daudzi mūsu spēlētāji Eirolīgā vai pat Spānijas čempionātā regulāri tiekas ar Spānijas izlases spēlētājiem un pazīst viņu spēles manieri. "Domāju, ka būs ļoti interesants mačs, bet esmu spāņus redzējis un domāju, ka viņi ir mums pa zobam. Galvenais, lai džeki tagad atpūšas," viņš pauda.

"Delfi" Sporta nodaļas žurnālists Jānis Bendziks savukārt atzīmēja, ka šogad daudz piesauktais Latvijas saspēles vadītājs Artūrs Žagars varētu būt īpaši motivēts mačā pret Spāniju, jo viņa profesionālā karjera šajā valstī iepriekš izvērtusies neveiksmīga.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Čavars atzīmēja, ka Latvijas komandām "nāves grupas" dažādos čempionātos ir pēdējā laikā ierasta pieredze un viņš ticējis, ka vienu no "dūžiem" "paņemsim". Tas arī noticis. Siliņš tikmēr atzinās, ka savās prognozēs centies būt reālistisks un pirms čempionāta domājis, ka Latvijai atliks trešā vieta sākotnējā grupā.

Jautāti par maču pret Kanādu, kurā spēlē septiņi NBA profesionāļi, raidījuma dalībnieki atzina, ka spēles sākumā tiešām šķitis, ka priekšā vēl viens brīnums. Daudz ko izšķīris arī nogurums – ja Kanāda pirmos divus mačus aizvadījusi "kruīza režīmā", tad Latvija pamatīgi iztērējusi spēkus. Biedējošais jautājums – vai mačā pret Latviju kanādieši ieslēdza savu lielāko ātrumu, vai tomēr viņiem vēl kādi ātrumi rezervē?

Neiztrūka arī uzslavas Žagaram. Siliņš atzīmēja, ka Žagara talantu ievērojis jau 12 gadu vecumā sporta nometnē, kur jaunietis ne tikai labi spēlējis, bet arī izrādījis līdera un iedvesmotāja dotības. Tikmēr Čavars norādīja, ka Lukas Banki dotais uzticības kredīts Žagaram ir pilnībā attaisnojies.

Kritiku Pasaules kausa formāts izpelnījies, jo spēcīgās Eiropas un Amerikas komandas tā pirmajā kārtā dominē pār vājām Āfrikas un Āzijas izlasēm. Eksperti gan atzīmēja, ka Pasaules kauss ir pasaules sacensības, un FIBA interesēs ir basketbolu popularizēt arī šajos kontinentos.

Pievēršoties mačam ar Brazīliju, Bendziks atzīmēja dienvidamerikāņu atraktīvo spēles stilu, bet Siliņš norādīja, ka "uz papīra" arī brazīlieši ir favorīti mačā ar Latviju. Čavars savukārt brazīliešus salīdzināja ar kanādiešiem, atzīmējot, ka šīs komandas spēlētāji ir ļoti masīvi, kaut arī ne tik ātri, kā kanādieši.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!